GCSE Mathematics (9-1)

16.4 Angles in polygons — Practise

DfE practice: G3. The questions below practise these items.

Work independently first. If you make an error, return to the Learn page and use it to guide your next attempt.

  1. Find the interior angle sum of a pentagon.
  2. Find each interior angle of a regular hexagon.
  3. Find each exterior angle of a regular octagon.
  4. A polygon has interior angle sum 900∘900^\circ. How many sides does it have?
  5. Find each interior angle of a regular pentagon.
  6. Each exterior angle of a regular polygon is 30∘30^\circ. Find its number of sides.
  7. A regular polygon has four sides. Find each interior angle using the polygon formula.
  8. A regular polygon has each interior angle 150∘150^\circ. Find its number of sides using exterior angles.
Answers and concise solutions

1. Find the interior angle sum of a pentagon.

Answer: 540∘540^\circ

2. Find each interior angle of a regular hexagon.

Answer: 120∘120^\circ

3. Find each exterior angle of a regular octagon.

Answer: 45∘45^\circ

4. A polygon has interior angle sum 900∘900^\circ. How many sides does it have?

Answer: 7 sides: (n−2)180=900(n-2)180=900, so n=7n=7.

5. Find each interior angle of a regular pentagon.

Answer: 108∘108^\circ

6. Each exterior angle of a regular polygon is 30∘30^\circ. Find its number of sides

Answer: 12 sides.

7. A regular polygon has four sides. Find each interior angle using the polygon for

Answer: 90∘90^\circ

8. A regular polygon has each interior angle 150∘150^\circ. Find its number of sides

Answer: 12 sides; each exterior angle is 30∘30^\circ.

Settings

Colour scheme

Applies to every book you read here.

Reading theme

Applies to every book you read here.