GCSE Mathematics (9-1)
  1. Solve x+5<12x+5<12.
  2. Solve x−4≥3x-4\geq3.
  3. Solve 3x<153x<15.
  4. Solve −2x<8-2x<8.
  5. Solve 4x+1≤134x+1\leq13.
  6. Solve 2(x−3)>82(x-3)>8.
  7. Solve x/5−2≥1x/5-2\geq1.
  8. A ride costs £4 entry plus £2 per ride. You have at most £18. What ride counts are possible?
  9. Solve 5−3x≤145-3x\leq14.
Answers and concise solutions

1. Solve x+5<12x+5<12.

Answer: x<7x<7

2. Solve x−4≥3x-4\geq3.

Answer: x≥7x\geq7

3. Solve 3x<153x<15.

Answer: x<5x<5

4. Solve −2x<8-2x<8.

Answer: x>−4x>-4

5. Solve 4x+1≤134x+1\leq13.

Answer: x≤3x\leq3

6. Solve 2(x−3)>82(x-3)>8.

Answer: x>7x>7

7. Solve x/5−2≥1x/5-2\geq1.

Answer: x≥15x\geq15

8. A ride costs £4 entry plus £2 per ride. You have at most £18. What rid

Answer: Integer ride counts are 00 to 77.

9. Solve 5−3x≤145-3x\leq14.

Answer: x≥−3x\geq-3

Settings

Colour scheme

Applies to every book you read here.

Reading theme

Applies to every book you read here.